Sistem za upravljanje prodajom i marketingom

  • Share :

Rešenje za upravljanje prodajom

Lako je zamisliti idealno putovanje kupca koje kreće sa oglasom, a završava se kupovinom. No, to u većini slučajeva nije put kojim krene vaš potencijalni kupac. Naravno, ima i onih koji krenu najdirektnijom rutom kupovine, ali šta raditi sa onim koji to ne urade. Kroz jednostavno CRM rešenje za upravljanje prodajom i marketingom, prodavac može da prikuplja sve informacije o klijentima i pravi ciljnu grupaciju. Kada dobijete ciljnu grupu i prodate vaš proizvod, izuzetno je važno da ne prekinete komunikaciju sa klijentom. Zato je bitno povezati sve tačke između marketinških aktivnosti, kako biste stvorili kohezivno iskustvo klijenta sa vašim brendom. Sve navedeno možete dobiti uz pomoć CRM sistema, koji će vam kasnije i omogućiti strateško delovanje.

Koji su benefiti CRM sistema?

Osnovna korist od CRM rešenja je prikupljanje informacija. Iz informacija koje dobijate, pravilno određujete ciljnu grupu, a onda možete kreirati marketinške poruke koje će dalje privlačiti vaše idealne kupce. Kada se desi prodaja potrebno je dalje pratiti interakcije i ponašanje kupca. Segmentacijom ciljane grupacije, možete izmeniti svoje poruke i ponude kako biste zadovoljili različite podsegmente vaše ciljne grupe.

CRM sistem obrađuje sve interakcije sa kupcem. Baza podataka svaki put isprati kada se klijentu pošalje imejl i koji je sadržaj poruke. Pored toga prati se odgovor u smislu – kupac je kliknuo na link u imejlu i izvršio kupovinu na veb-lokaciji ili je nazvao korisničku službu da postavi pitanje i koje je pitanje. Ovo je idealno rešenje za tzv. “uspavane kupce” gde vi imate uvid u njihove aktivnosti i samim tim možete doneti odluku da li ćete ih aktivirati kroz neku posebnu promociju ili ćete ih definitivno skinuti sa liste klijenata.

Ovo rešenje služi kao osnova za sve marketinške aktivnosti. To je jedinstveno mesto gde svi u vašoj organizaciji mogu da pregledaju metriku, prate napredak i optimizuju strategije za uspeh!

Imate nedoumicu, potrebna vam je pomoć? Kontaktirajte nas: